Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Aikuisten "mignon"

Askartelin siis itse tommosia mignonmunan tyylisiä pääsiäisyllätyksiä. Idean sain painted by cakes -blogista. Näin siellä kuvan Ilta-sanomien pääsiäisliitteen lehtileikkeestä, jossa oli Emma Iivanaisen suunnittelemia pääsiäisleivonnaisia. Ohjeessa oli tehty valkosuklaa munia, mutta päätin tehdä oman versioni.

Tein 8 munaa, mutta osa on kuvaa otettaessa jo jaettu maailmalle. Kovin nättiä reikää en muniin
saanut tehtyä, mutta se ei kai ole pääasia.

Tein 2 lasten versiota, joissa oli osa munasta valkosuklaata ja osa tummaa suklaata. Lopuista tein aikuisten munia ja laitoin täytteeksi rommitryffelimassaa. Siinä tuli pieni virhe, koska tryffelimassa jäi kovettuessaankin sen verran tahmeaksi, ettei siitä meinannut saada kuorta nätisti irti. Aikuisten muniinkin laitoin osan valkosuklaata.
Tässä on itselle tekemäni pääsiäismuna. Päällimmäisenä on valkosuklaata, keskellä rommitryffeliä
ja alimpana on valkosuklaata, mihin sekoitin salmiakkikarkkimurskaa. Salmiakin ystävänä
sitä oli pakko saada kokeilla:)

Mitään pikaherkkuja nämä eivät olleet. Melko suuritöisiä, mutta välillä on ihan hauska vähän pipertää. Alkuperäisen ohjeen löydät tästä linkistä. Olen saanut säästettyä tuon pikkuherkun tähän asti, mutta koska pääsiäinen on pian ohi taidan mennä sen nyt tuhoamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti