Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Herkkuja vieraille

No ei ne herkut ihan pelkästään vieraille ollu. Menihän niitä omiinkin suihin ihan riittävästi ja jäi vielä vähän tällekin päivää.

Suolaiseksi tein Tacopiirakkaa. Pohjan tein thegoodmorning -blogin suolainen piirakkapohja ohjeella. Mulla ei vaan ollut alkuperäisen ohjeen mukaan tarvittavia jauhoja, joten laitoin vehnäjauhoja. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Oon joskus aiemmin maistanu tuota pohjaa ja ajattelin tehdä nyt sellaisen. Se on vähän erilainen, kun siinä avokado korvaa voin.
Täytteeseen laitoin:
jauhelihaa
tacomaustetta
tomaattia
jalapenoja
creme fraicea
juustoraastetta

Paistettuna en tainnut muistaa ottaa kuvaa. Leikkasin tomaatit ja jalapenot pieniksi kuutioiksi. Ranskankermaa "roiskin" sinne tänne ja lopuksi juustoraaste koko komeuden päälle.

Sitten makeisiin herkkuihin. Tein Sara La Fountainin ohjeella suklaajuustokakun. Se on ollut juustokakkujen suosikkini jo pitkään. Kakku paistetaan uunissa, joten liivatetta ei tarvita. Tämä kakku on todellakin täyteläisen suklainen. Alkuperäisessä ohjeessa on keksipohja, mutta itse tein muropohjan, jota vähän esipaistoin.

Alkuperäisessä ohjeessa on 4paketta philadelphiajuustoa, mutta puolitin ohjeen ja tein kakun pienempään 
irtopohjavuokaan. Ihan riittävästi sitä tuli silti. Oikein mehevää ja herkullista :) Ohje on kirjasta Ala Sara

Vastapainoksi täyteläiselle suklaalle tein hieman happaman ja raikkaan Lime mutakakun. Alkuperäinen ohje oli wicked sweet kitchen -blogin kookos-lime mutakakku. Jätin kuitenkin kookoksen pois, koska se jakaa usein mielipiteitä, enkä siitä itsekään hirveästi pidä. Lisäsin kakun päälle kermavaahtoa ja marenkeja. Tein marenkeja ensimmäistä kertaa itse, mutta niistä ei tullut ihan sitä mitä meinasin.

Ilmeisesti vatkasin liian vähän aikaa marenkimassaa, eivätkä ne kovettuneet uunissa kuten olisin toivonut.


Marengit ovat tosi rumia kakun päälle, mutta tulipa kokeiltua. Muuten kakku oli kivan raikas ja hieman tahmea. Voin suositella kokeilemaan.

Tälläisillä meillä siis herkuteltiin viikonloppu. Nam!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti