Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

torstai 1. toukokuuta 2014

Vappua ja munkkia




Vappua ei voi viettää ilman munkkia. Aluksi meinasin juhlia vappua pelkkien churrojen voimalla, mutta toinen puolisko halusi myös perinteisiä munkkeja. Sillä kun on aina ennakkoluuloja kaikenlaista uutta kohtaan...varsinkin jos se on jotain syötävää. Piti siis olla tuttu ja turvallinenkin vaihtoehto.

Munkit tein Kinuskikissan reseptillä. Tein puolesta taikinasta rinkeleitä ja toisesta puoliskasta munkkeja. Ekat pääsi hieman tummumaan liikaa, mutta seuraavaan satsiin sain jo öljyn sitten sopivampaan lämpötilaan. Toi meidän uunin kohotus ohjelma on kyllä todettu moneen kertaan hyväksi toiminnoksi. Ei tarvi kohotella taikinoita ihan niin kauaa, kuin huoneenlämmössä pitäis. 

Churroja tein ihan ekaa kertaa. Ohjeen otin liemessä blogista. En oo siis ennemmin edes maistanu niitä, mutta jossain näin jotain juttua vappuherkuista ja ajattelin kokeilla vähän erilaista. Se sokeri-kaneli sopii churroihin kyllä oikein kivasti. Mitään kaunottaria mun churroista ei tullut, mutta siitä viis. Maku oli kuitenkin hyvä. Kokeilkaa ihmeessä.

Siinä niitä herkkuja olis. Siman ostin laiskuuksissani kaupasta.

Maukasta vapun loppua!



1 kommentti: