Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Macaron-leivokset, ensimmäiseni

Oltiin siis viikonloppuretkellä toisella puolen Suomea. Hääjuhla oli oikein mukava ja rento. Istumalihakseni olivat matkasta ajoittain hieman toista mieltä, mutta kärsikööt ;) Maisemat oli sielä suuntaa hiukan erilaiset kuin täälä meillä päin. Täälä on niin tasaisen tylsää peltoa joka suunnassa.

Meidän mökkirannan maisemat oli aika kivat. Kuva ei taida tosin olla 
ihan edukseen.

Nämä istumapaikkamerkit oli aivan ihanat. Kukahan on mahtanut 
juoda noi kymmenet kuohuviinit :)

Jospa sinne suuntaan lähtis joskus ajelemaan oikein ajan kanssa. Sillä suuntaa olis sukulaisilla mökkikin, eipä vaan oo tullu lähdettyä kahveille. Nyt täytyy tosissaan laittaa harkintaan.

Tänään koitin sitten tehdä elämäni ekat macaronsit. Ei niistä ihan tullu mallikelpoisia, mutta niiden vaikean maineen huomioiden ihan OK. Petrattavaa jäi tosin paljon. Reseptinä käytin...

100g valkuaista (n. 3 kpl)
110g mantelijauhetta
200g tomusokeria
25g hienoa sokeria
Tein ohjeesta 2/3 koska mulla oli vain 80g pussi noita jauhoja. En käyttänyt elintarvikeväriä, vaan laitoin vaaleanpunaista tomusokeria. 
Mun ohjeessa käskettiin vatkata valkuaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi, kun jossain ohjeessa taas näyttää lukevan kovaksi vaahdoksi. Vaahdon sekaan valmiiksi keskenään sekoitetut jauhot ja tomusokeri (sekä mahdollisesti käytettävä elintarvikeväri). Sekoitetaan varovasti nuolialla pienissä erissä. Jauhot ja tomusokeri kannattaa myös siivilöidä. Kälkeenpäin luin toisista ohjeista, että jauhot kannattaa vielä tehosekoittimella hienontaa, koska niissä saattaa olla kokkareita. Sitä en siis tehnyt. 
Valmis taikina pursotin pussiin ja pursottamaan noin kahden euron kolikon kokoisia pyörylöitä.

Tässä taikina pursotettuna leivinpaperille. Nyt "lanttien" kannattaa antaa
levätä min. 40minuuttia, jotta ne "nahoittuvat" pinnasta. Näin pinnasta pitäisi tulla
uunissa rapea.

Paista 150 asteisessa uunissa 10- 14 minuuttia uunista riippuen.

Kuten näkyy, aina ei onnista. Eka satsi oli liian kauan uunissa ja ne 
paistuivat liian koviksi. Ensimmäisten pinta myöskin halkeili. Johtuu ilmeisesti liian löysästä 
taikinasta ja liian vähästä "nahoittumisesta".

Toinen erä onnistui paremmin ja niistä sai muutaman kuvattavankin yksilön. 
Pitsinen jalka jäi aikas matalaksi. Ehkä se ens kerralla onnistuu. Väliin
laitoin valkosuklaa-tuorejuusto tahnaa.

Tulipa kokeiltua. Tekniikkaa pitää vähän hioa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti