Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

lauantai 12. lokakuuta 2013

Kunnon ruokaa kotona

Vihdoinkin saa ja pystyy keittää kotona omalla hellalla. Sähkäri asensi sen lopulta eilen ja vaikka on vielä vähän astioiden järjestely kaappeihin kesken halusin silti viikonlopun kunniaksi kokkaamaan. Tein ihan kolmen ruokalajin päivällisen. Innostuin niin uudesta keittiöstä.

Alkuruoaksi tein sipulikeittoa. Enpä oo koskaan aiemmin tehny sitä itse. Kerran aikasemmin vaan syönytkin jossain lomareissulla. Jostain se tuli mieleen ja päätin kokeilla. Ihan hyvää siitä tuli, hieman ehkä makeeta. Tarjoilin sen sit "hienosti" leivänkuoresta.


Pääruokana oli lihapullia ja muusia ja tietysti kermakastiketta. Sitähän piti sit ladata heti semmonen rekkamiehen annos lautaselle niinkun ei olis viikkoon syöny. Lihapullista tuli oikein maukkaita vaikka ei ehkä niin kauniita. En alkanu pyöritteleen niitä käsissäni vaan nostelin vaan uunipellille lusikalla lihapullataikinanokareita. Makuhan se on tärkeempi kun ulkonäkö, ainakin näin kotosalla. Tossa loput mitä jäi jäljelle.


Lopuksi vielä jälkkäriä...porkkanapiirakkaa. Aika tuhtia tuon annoksen jälkeen. Tein pienemmän annoksen kun reseptissä oli niin tais huolimattomuutta lipsahtaa ihan hiukan liikaa kanelia. Ainakin lämpösenä se tuntui hieman liikaa läpi. Tohon kuorrutukseen laitoin mascarponejuustoa, mangososetta ja valkosuklaata. Soseutin siis tuoretta mangoa. Ihan hyvä ja vähän erilainen kun se totuttu kuorrute.
Kyllä nyt jaksaa huomiseen.


2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää sipulikeitot ja muut! ;) Arvaa vaan onko täällä vedetty tänään voileipäkakkua ja muuta hyvää.. -S

    VastaaPoista
  2. Hyvästi ketoosi! :P -M

    VastaaPoista