Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Itse tehdyt tortillat

Mun teki ihan hirveesti eilen töis mieli tortilloja, joten pakkohan niitä oli sit vääntää. Päätin kokeilla paistaa ne lättysetkin ihan itse, eikä aina vaan niitä kaupan läpysköitä mikron kautta. Totesin saman, minkä luin monestakin ohjeesta, ettei niiden valmistaminen ensimmäisellä kerralla välttämättä suju kuin tanssi. Varsinkaan jos taikinaan käyttää pelkkä maissijauhoa. Ei siis yli siitä mistä aita on matalin ja käytin vain maissijauhoja. Taikinan kaulitsemista ei tarvinnut edes harkita, kun se jäi heti kaulimeen kiinni. Muotoilin tortillat leivinpaperille käsin painellen. Ensimmäinen paistoyritys....

Ei tarvinnu paljo täytteitä tohon kääriä.

Toisella kertaa meni jo paljon paremmin.

Lopulta sain jo täytteetkin väliin.

Nää on kyllä syötävä heti tuoreina, koska muuten ne kovettuu. Maku oli ihan hyvä. Taikinassa oli siis maissijauhoa, suolaa, vettä ja tilkka öljyä. Öljykään ei ilmeisesti siihen kuuluis, eikä se ainakaan yhtään auttanut mua leipomaan, joten senkin jätän pois jos uudestaan näitä vielä kokeilen. 
Tomaattikastikkeen (tai salsan) tein myöskin itse. Kuullotin valkosipulia, sipulia, tuoretta chiliä ja tomaatteja kattilassa. Maustoin suolalla ja paprikajauheella. Ei siis tullut näihin tortilloihin hirveesti lisäaineita, kun teki soositkin itse. Tortillat kyllä maistuu aina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti