Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

maanantai 20. lokakuuta 2014

Viikonlopun syötäviä kokeiluja

Ollaan monesti puhuttu, että pitäis kokeilla valmistaa kalaa suolakuoressa. Tutkin aihetta netistä ja kun se nyt ei niin kauhean hankalalta kuulostanut niin päätin sit koittaa. Ihan en saanut sitä kypsää kalaa kaavittua lautaselle niin ettei suolakiteitä olis tullut mukana. Eipä se niin vakavaa ole kun kaksistaan syödään, mut vähän ne suolat sieltä tietty hyökkäs läpi. Muuten kalasta tuli oikein hyvää. kokeilen ehdottomasti joskus toistekin.

Sielä meidän siika lepää suolakuoren alla uuniin vasta menossa.

Tältä se näytti uunin jälkeen. Siika oli aika pieni, mutta saan siitä vielä tänään
evästä itselleni.

Toinen mitä mun oli viikonloppuna ihan pakko koittaa (kun en kerran viikonloppuna niuhota itselleni) oli mun uus irtopohja piirakkavuoka. Ostin tommosen suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan ja pakkohan se oli koeajaa heti.
Muutin vähän Key Lime pien ohjetta ja laitoin paseerattua vadelmaa limen tilalle. Ihan vähän puristin limen mehua sekaan, mutta tuli niin vähän ettei sitä huomannut. Pohjan tein suklaatäytekekseistä, johon käytin suklaavoita (Venäjän vientiin tarkoitettua, en oo ainakaan sitä koskaan kaupassa huomannut voihyllyssä). Suuren osan piirakasta vein mukanani, kun mentiin lauantaina iltakahville kyläilemään. En siis syönyt kaikkea itse.

Piirakan massa oli ihanan tasainen kun vadelmien kivet
oli siivilöity pois. Marmoroinnin tein samalla massalla ilman 
vadelmaa.

Ai niin ja vielä...kilo oli muuten lähtenyt sitten viime puntaroinnin. Ihan ok.
Hyvää viikon alkua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti