Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

torstai 2. lokakuuta 2014

Kokonainen kananen

Paistoin uunissa kokonaisen kanan. Tai onko sen nyt sit broileri. Lintu oli pintamaustettu, mut laitoin sen sisään vielä valkosipulia ja limelohkoja. Annoin linnun olla uunissa melkein puolitoista tuntia. Paisto-ohje oli 180 asteisessa uunissa 60 minuuttia, mutta annoin kuitenkin olla vähän kauemmin.
Huomasin sit ettei meillä ole riisiä eikä oikein makaroniakaan. Spagettia olis vähän ollu, mutta se ei nyt sopinu tarkoitukseeni. Löysin sit kaapista jonkin aikaa sitten ostamani Pirkka välimerenrisottoainekset. Siinä oli riisiä ja kuivattuja kasviksia. Tulipa nyt kokeiltua sit sitäkin, kun ei oikein muuta kaapista löytynyt. Risotto ei ollut erityisesti mieleeni, mutta kyllä se nyt meni kun en kauppaan jaksanut lähtee. Risotto oli ehkä jotenkin toisaalta makea, toisaalta hieman kitkerä. Kana sen sijaan oli hyvin kypsynyt ja maukas. Otin koivesta kiinni niin luu jäi vain käteen. Hyvin kypsynyt siis. Eikä kuitenkaan kuiva. Lopusta kanasta saa vaikka salaatin huomenna tai keiton.

Nahasta tuli hyvän rapea ja siitä jo joku kerkes maistaakin ennen kuvaa :)

Annoksesta sai ihan kauniin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti