Limoncello-cupcake
120g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl sokeria
60g tuorejuustoa
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus sitruunankuorta
1 rkl limoncelloa
1 tl sitruunamehua
1 dl kermaa
(ripaus vaniljapulveria ja suolaa: nämä jätin pois)
täyte:
75g maustamatonta tuorejuusto
n. 2 rkl hilloa (käytin mulberryhilloa)
kuorrute:
60g huoneenlämpöistä voita
120g tuorejuustoa
1 tl limoncelloa
5 dl tomusokeria
loraus sitruunamehua
Vaahdota voi, sokeri ja tuorejuusto. Lisää munat yksi kerrallaan välillä vatkaten. Lisää kuivat aineet (sekoita ensin jauhot ja leivinjauhe keskenään). Lisää sitruunan kuori, -mehu ja limoncello. Vatkaa lopuksi joukkoon kerma pienissä erissä. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna kuppikakkujen jäähtyä.
Sekoita täytteen aineet ja pursota jäähtyneisiin leivonnaisiin. Viimeistele kuorrutteella. Nauti!
Alkuperäisen ohjeen täytteessä oli hillon sijaan mantelimassaa, mutta koska en siitä hirveästi välitä, korvasin sen hillolla. Mulberryhillo oli itselle uusi tuttavuus, joten päätin kokeilla.
Yllätyin kuinka paljon täytettä sain pursotettua cupcaken sisään.
Kuvat on taas vähän mitä on :/
Näitä kannattaa kokeilla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti