Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kasvomaalausta ja mustikkaa

Olin eilen pitkästä aikaa tekemässä kasvomaalauksia. Niitä tekee sen verran harvoin, että sääli aina niitä ensimmäisiä lapsia jotka joutuvat ikään kuin harjoituskappaleiksi. Kyllä se vihainen lintukin alkoi taas sujua, kun muutaman ensin harjoitteli. Robinin logo oli nyt kuumaa kamaa varsinkin tytöillä. Muutama uskaltautui maalauttamaan itsestään jopa pellen. Useimmat halus vaan pienen kuvan poskeen ja arimmat kuvan käteensä. Samalla tapaa se menee oikestaan joka kerta. Oon nyt muutaman kasvomaalauskeikan tämän vuoden aikana tehnyt.
Eilen oli siis ulkoilmatapahtuma ja sää näytti oikein lupaavalta. Ei ollut ihan läkähdyttävän kuuma kunnes suunnilleen tapahtuman puolenvälin aikoihin alkoi jyristä ja pian sen jälkeen saatiin pakata maalit ja pensselit ja juosta sadetta karkuun. Vettä tuli ihan kaatamalla. Tunnin verran varmaan saatiin pidellä sadetta ennen kun päästiin jatkamaan. Se oli semmonen sateinen keikka se. Eihän se oliskaan mikään suomalainen kesätapahtuma jos ei vähän vettä tulis niskaan.

Äitini soitti tossa viikolla, että oli käynyt mustikkametsällä ja kerännyt meillekin kesän satoa. Hain muovipussillisen mustikoita ja laitoin ne pakkaseen. Jääkaappiin jätin pari pakastepussia, kun alkoi pakastin olemaan jo hyvin täytetty. Tänään sitten leipaisin mustikkapiirakan niistä, näin sunnuntain kunniaksi.

Pohja:
kaksi levyä torttutaikinaa

Täyte:
mustikoita oman mielen mukaan(laitoin n. 3dl)
1 pussi vanilijakastikejauhetta
2dl maitoa
1 pkt tuorejuustoa
1 muna

Sulatin taikinalevyt ja kaulitsin ne yhteen niin että peittivät piirakkavuoan. Käytin torttutaikinaa, kun ei huvittanut sekoitella muropohjaa ja sitä sattui olemaan pakkasessa talven jäljiltä. Murotaikinahan on tosi vaikee;) Tein kastikejauheesta ja maidosta "kastikkeen" (tuolla maito määrällä tulee tosi paksu, olis voinu laittaa vähän enemmän maitoa. Kastikepakkauksen ohjeen mukaan tehtynä tulee kuitenkin liian löysää, olen kokeillut). Annoin seoksen hetken seistä ja sekoitin joukkoon tuorejuuston, munan ja mustikat. Levitin täytteen pohjan päälle ja paistoin 220 asteessa noin puoli tuntia.

Pinta otti vähän väriä uunissa. Täyte on kuitenkin aika pehmeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti