Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Mustikka-valkosuklaa juustokakku

No siis..ajattelin eilen leipoo ihan rehellistä pullaa pyhän kunniaksi. Ja koska korvapuustithan on nättejä, rupesin sit väsäileen niitä. Ei niistä sit tullu korvapuusteja. Oli liian vähän jauhoja ja taikina jäi liian pehmeäksi. Sit kun kaulitsin sen levyksi, levittelin täytteet ja aloin rullaamaan sitä, niin eihän se lähteny oikein nätisti rullaantuun. Niistä tuli siis pullan makuisia möykkyj, eikä mikään taidonnäyte. Ei käyny edes mielessä ottaa kuvaa. Onneksi ei ollu ketään tulossa pulla-kahville.

Näin pyhänä päätin sit koittaa jotain muuta. Mukailin Koko suomi leipoo kisaajan, Mailiksen juustokakku reseptiä. Pari purkkia mascarponea, purkki creme fraichea, sokeria, munia, appelsiinimehua (purstin yhden appelsiinin, mut maku ei tullu juurikaan esiin). Kaadoin puolet täytteestä keksipohjan päälle ja laitoin siihen mustikoita. Sulatin loppu täytteeseen valkosuklaata ja kaadoin sen vuokaan. Paistoin. 170 asteessa reilun tunnin. Käytin keksipohjaan jotain murokeksejä. Ehkä olis kannattanu laittaa vähän jauhoja sitomaan mustikoiden nestettä, mut olipa ainakin pehmeä kakku.


Mustikat meinas nousta vähän pintaan kun kaadoin lopun täytteen niiden päälle, mut eipä se niin lopputulosta haitannut. Mun makuun kakku oli just hyvä, eikä yhtään liian makea. Eipä siitä hirveesti jäänykään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti