Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

perjantai 6. joulukuuta 2013

6.12.

Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa. Pakkohan niitä suuria juhlia oli vähän vahdata tv:stä. Oli taas hienoja ja vähemmän hienoja asuvalintoja ihmisillä. Sohvalta on niin hyvä arvostella, varsinkin kun on itse aina niin tosi tyylikäs. Nyt tais tosin olla naisväellä hieman enemmän vaatevaihtoehtoja, kun pukeutumiskoodi ei ollut perinteisen tiukka.

Vähän myös kahviteltiin itsenäisyyspäivän kunniaksi mut oli siihen pari merkkipäivääkin tekosyynä. Leivoin kylmäsavuhärkä piiraan. Päälle tuli vielä leipäjuustokuutioita. Tämä on kyllä meidän perheen suosikki suolainen. Reseptiin olen soveltanut Unelmaa leipomassa Hannan ja Kinuskikissan Kylmäsavuporopiiraiden reseptejä.

Vähän siitä kävi joku hiiri heti maistamassa.

Makeita tarjottavia tein kaksi. Toinen oli Key Lime Pie tyylinen piiras, mutta limen tilalla käytin verigreippiä. Maku jäi hieman vaatimattomaksi. Lime on tähän kyllä parempi vaihtoehto, tuo myös enemmän raikkautta.

Verigreipistä tuli kyllä hauskoja hippusia piirakkaan (eivät oikein näy kuvassa)

Päällystin piirakan vielä kermavaahdolla.

Ja eihän ilman kermakakkua selvitty tästäkään juhlapäivästä. Väliin laitoin vaniljakiisseliä ja kermaa ja toiseen väliin tuli vadelma-mascarponemoussea ja mustikoita. Päälle isänmaallisesti Suomi suklaarakeita.

Kakun kimpussa oli tainnut käydä samainen hiiri.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti