Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Hyisen viikonlopun herkkuja

Päätin että lauantaina saan herkutella, joten niin tein. Meillä oli kummipojan synttärit. Sielä söin palat kinkkupiirakkaa, voileipäkakkua ja luonnollisesti täytekakkua. Illalla kutsuimme veljeni ja hänen puolisonsa kylään. Tehtiin hamppareita pulled porkilla ja mausteisella bbq-kastikkeella. Sämpylätkin tein itse, pienten ongelmien kautta tosin. Ensimmäinen taikina ei noussut ollenkaan, joten jouduin tekemään toisenkin. Sitten onnistuivat. Sämpylöistä tuli kivan pehmeitä. Piti vaan antaa taikinan rauhassa kohoilla kahteen kertaan. Lihana käytettiin kasleria. Se sai muhia uunissa lähes viisi tuntia. Maustoin sen jo edellisenä iltana suolalla, chilillä ja pippurilla. Se sai maustua siis jääkaapissa yön yli. Bbq-kastikkeeseen laitoin:
    3dl coca cola
    1/2 dl etikkaa
     3 kaltattua tomaattia
     3 valkosipulin kynttä
     1 tuore chili
    1/2 sipuli
     1 tl suolaa
     1 tl paprikajauhetta
      loraus siirappia

Kastikkeesta tuli aika tujua, mutta se ei haitannut. Laitoin burgerin väliin vähän smetanaa pehmentämään makua. Olen ostanut jokusen kerran tuoreita chileja kaupasta ja huomannut, että niissä voimakkuus vaihtelee aika paljon. Viimeksi eivät maistuneet juuri miltään, mutta tällä kertaa olivat huomattavasti tulisempia.

Hampparin välissä oli lisäksi salaattia, tomaattia, sipulia, suolakurkkua ja juustoa.

Jälkkäriksi tein mustikka-juustokakkua lasissa. Keksimurujen sijaan murustin Parrotin vadelma-jogurtti palloja lasin pohjalle ja juustokakkuvaahdon päälle. Oli oikein hyvää, eikä kuitenkaan liian makeaa, kun en lisännyt hirveästi sokeria.

Jälkkäri katosi niin nopeasti, että kuvaan pääsi vain tyhjä tarjoilumalja.

Nyt syöpöttelylle seis ja palataan ruotuun. Eilisistä jämistä saa hyvän salaatin aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti