Tunnisteet

fiilistelyä (41) hölmöä (3) joulu (3) kissa (1) kynnet (15) laihista (22) laskuvarjo (1) leipomuksia (18) liikunta (12) matka (2) meikkaus (4) muutto (4) remontti (34) ruokaa (14) sisustus (13)

maanantai 6. tammikuuta 2014

Hyvästi jää...ainakin hetkeksi

Tänään on siis herkkujen syönnin viimeinen päivä. Huomenna olis tarkoitus aloittaa jonkinlainen laihdutuskuuri. Pakko. Puntari varmasti kehottaa tarttumaan aamulla toimeen. Jos uskallan katsoa totuutta silmiin ja hypätä puntariin.
Ajattelin ottaa rökälestartin ja olla muutaman päivän aluksi joillain pussikeitoilla tai pirtelöillä. Jos sitten koittais syödä periaattees normaalia ruokaa, mut vaan hieman kevyemmin. Viimeksi kun laihdutin, noin puolitoista vuotta sitten, huomasin että tehokkainta mulle oli kun jätti leivän ja perunan lähes kokonaan pois. Eli vähensi siis hiilareita. Sellaista ajattelin nytkin koittaa. Töissä mulla on monesti eväät ja sinne olis tietty kätevin ottaa joku pirtelö mukaan. Mun laiskuudella ei kuitenkaan oikein tulis tehtyä kunnon eväitä, ainakaan aamuvuorossa. Ja tietysti se liikunta pitää lisääntyä. Ja veden juonti tietysti myös.
Meinaa olla vähän sitä vikaa, että jos ei heti näy tuloksia niin into ei kestä kovin kauaa. Pitäis siis myös osata olla itselleen vähän armollisempi. Harva taitaa saada pariakymmentä kiloa heti ekan viikon aikana pois.

Tänään siis annoin vielä itselleni luvan herkutella ja leivoin mansikka-mustikka piirakan. Käytiin äiteellä kahvilla niin kiikutin piirakan sinne. Ei siis tarvinnut koko herkkua yksin syödä. Jääkaapissa oli yksi kermaviilikin, josta oli päivät tulossa vastaan, niin käytin senkin piirakkaan. Oikein oli hyvää.


Laitoin mansikat pohjalle, mustikat niiden päälle ja kermaviili, muna, sokeri seoksen koko komeuden päälle. Sokeria laitoin aika vähän, enkä lisännyt sitä marjoihin, joten piirakka ei ollut mikään supermakea.

Nyt täytyisi ruveta valmistautumaan henkisesti huomiseen työpäivään. On ollut niin pätkäviikkoja, että meinaa olla päivärytmi vähän sekaisin. Eilen ja tänäänkin nukuttiin melkein puoleen päivään. Nyt siis Hyvää Yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti